Mod de preparare Tort cu mascarpone

  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.
  3. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
  4. Amesteca faina cu praful de copt si sarea.
  5. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase.
  6. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde.
  7. Amesteca margarina Rama Maestro topita cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
  8. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc.
  9. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn).
  10. Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema.
  11. Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
  12. Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase.
  13. Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.
  14. In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal si amesteca bine.
  15. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina.
  16. Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin.
  17. Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat.
  18. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat si sfaramate putin.
  19. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.
  20. Pasta de fondant se amesteca cu colorant si cu ea se decoreaza tortul.