Mod de preparare Tort cu miere si crema de alune

  1. Pregătiți două recipiente. În primul amestecați făina cu praful de copt și sarea. În al doilea amestecați margarina cu zahărul până la omogenizare, apoi adăugați mierea, ouăle și făina din celălalt vas. Aluatul rezultat ar trebui să fie fin și moale.
  2. Turnați compoziția într-o tavă de tort de 30x30 cm acoperită cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 40 de minute. Testați tortul cu o scobitoare – dacă se lipește compoziție pe ea, mai lăsați la copt încă 5 minute. Dacă nu, înseamnă că tortul este gata. Lăsați la răcit. 
  3. Amestecați într-un vas, pe foc, jumătate din cantitatea de lapte cu zahărul și esența de vanilie. Într-un bol separat amestecați făina și amidonul cu restul laptelui. Adăugați în vasul de pe foc și amestecați continuu. pentru a evita cocoloașele, până când începe să fiarbă și compoziția capătă consistența unei budinci. Lăsați la răcit până când ajunge la temperatura camerei.
  4. Amestecați margarina până când devine pufoasă și adăugați budinca răcită, lingură cu lingură, amestecând bine. 
  5. Tăiați nucile, adăugați-le într-un vas și puneți pe foc până fierbe alături de celelalte ingrediente rămase. Glazura e gata de îndată ce se îngroașă.
  6. Tăiați tortul cu un cuțit ascuțit în 2-3 straturi subțiri, întindeți crema pe deasupra și apăsați ușor. Îndepărtați excesul de cremă rămasă pe margine.
  7. Întindeți glazura deasupra tortului și ornați cu nuci. Țineți la frigider 2-3 ore.