Mod de preparare Tort cu morcovi

  1. Într-un bol amestecati impreuna faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sare, scorţişoară.
  2. Se bat ouăle spuma (aproximativ 1 minut).
  3. Se adaugă treptat zaharul si se bate până când aluatul este gros şi de culoare deschisă (aproximativ 3-4 minute).
  4. Adaugati uleiul într-un flux continuu şi apoi se adauga esenta de vanilie.
  5. Adăugaţi amestecul de făină şi se încorporeaza usor.
  6. Se adauga morcovi rasi si nuci tocate.
  7. Se împarte în mod egal aluatul şi se coace fiecare 25-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul iese curata.
  8. Scoateţi din cuptor si lasati sa se raceasca.
  9. Se bate crema de brânză şi margarina Rama, la viteza mica, doar până s-a omogenizat.
  10. Se adaugă treptat zahărul pudră si se bate la viteza ă mică, apoi se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie.
  11. Se aseaza primul strat de tort, se pune aproximativ o treime din glazura apoi se aseaza cealalta parte.
  12. Se aseaza pe un gratar si se pune restul de glazura peste partea de sus şi părţile laterale ale tortului.
  13. Nucile prăjite şi tocate marunt imbraca laturile tortului.