Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata

  1. Blat: separam ouale; batem bat albusurile, in alt bol batem galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta mai spumoasa si o culoare galbuie, adaugam si faina, omogenizam amestecul.
  2. La sfarsit integram cu grija albusurile in crema de galbenusuri (cu grija ca sa nu distrugem bulele de aer din spuma de albusuri).
  3. Tapetam tava cu hartie de copt sau ungem tava cu unt si tapetam apoi cu faina, turnam compozitia de pandispan in tava si o dam la cuptorul preincalzit.
  4. E gata atunci cand testand-o cu o scobitoare, aceasta va iesi din aluat curata.
  5. Mousse de ciocolata: Topim ciocolata pe baie de abur sau o putem topi la cuptorul cu microunde.
  6. Se lasa sa se raceasca.
  7. Se bat bine albusurile cu 30 grame de zahar pana devine bat.
  8. Se mixeaza galbenusurile cu alte 30 grame de zahar pana capata o consistenta spumoasa si de o culoarea galbuie.
  9. Intre timp, ciocolata s-a racit, amestecam in ea cele 50 grame de cafea tare ca sa devina manevrabila.
  10. Amestecam ciocolata cu crema de galbenusuri si mixam bine.
  11. Cu grija (ca sa nu se lase spuma), adaugam si albusurile batute bat, mestecam pana la omogenizare.
  12. Frisca o batem bine bine dupa care o amestecam cu compozitia de galbenusuri si ciocolata.
  13. Punem la frigider pana suntem gata s-o folosim (adica dupa ce insiropam blatul).
  14. Asamblam tortul, intinzand spuma de ciocolata intre feliile de blat.
  15. Crema ganache: rupem ciocolata bucatele in frisca, punem pe foc si amestecam constiincios cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite.
  16. Se da apoi la rece,la frigider pana a doua zi.
  17. O mixam cu nadejde pana obtinem o crema finuta, usoara si (trebuie s-o adaugam) foarte gustoasa.
  18. Cu aceasta crema am acoperit blatul.
  19. Am ornat tortul pe margini cu ciocolata rasa, deasupra am presarat bilute de argint si boabe de struguri negri pe care dupa ce i-am spalat, i-am inmuiat in niste albus de ou si i-am tavalit prin zahar maruntit in mojar - sa nu fie prea fin, strugurii capata astfel un aspect de promoroaca.