Mod de preparare Tort cu mousse de iaurt si mousse de nutella

  1. Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul.
  2. Mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
  3. Eu am folosit jumatatea ramasa de la tortul bust.
  4. Mixam iaurtul cu zaharul.
  5. Mixam frisca.
  6. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.
  7. Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.
  8. Pregatim mousse-ul de nutella, mixam frisca, peste care adaugam nutella, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste.
  9. Dam 5 min la frigider, dupa care incepem asamblarea.
  10. Insiropam blatul, punem mousse-ul de iaurt, apoi cel de nutella, ornam cu frisca si dam la rece pana in momentul servirii.