Mod de preparare Tort cu mousse de lamaie

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se pune Margarina topita pana se formeaza ca o maioneza dulce.
  3. Se adauga apoi apa, compozitia va deveni usor lichida, dar nu va alarmati.
  4. Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute.
  5. Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt.
  6. Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus.
  7. Separat se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura.
  8. Se unge o tava (rotunda, patrata, dreptunghiulara etc) cu un pic de Margarina Rama si se tapeteaza cu faina.
  9. Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat.
  10. Se scoate cand scobitoarea iese curata.
  11. Se lasa la racit.
  12. Se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste, iar compozitia se albeste si se umfla.
  13. Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema), cate putin, nu toata o data si coaja de lamaie.
  14. Albusurile le batem bine pana stau bat, frisca la fel.
  15. Se amesteca galbenusurile cu frisca ,apoi punem si albusurile.
  16. Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus.
  17. La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita.
  18. Se taie blatul in 2 sau 3 parti.
  19. Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie), crema, blat+sirop, crema, blat.
  20. Se da la frigider o noapte.
  21. Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.