Mod de preparare Tort cu mousse de piersici

  1. Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul
  2. Adaugam ingredientele uscate (faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata pe fund, cu hartie de copt si peretii cu Rama maestro si faina.
  3. Coacem blatul la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
  4. Se taie blatul in trei foi.
  5. Se dizolva amidonul in 80 ml. suc iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul. 
  6. Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba, il turnam peste amidon si amestecam rapid. Il aducem din nou pe foc pentru cateva minute, amestecand intr-una. 
  7. Rezulta o crema in care adaugam piersicile scurse bine, taiate marunt si amestecam.
  8. Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare. Amestecam si iese un mousse delicios.
  9. Punem pe foc sucul si apa, daam un clocot si lasam sa se raceasca.
  10. Asezam prima foaie intr-o forma rotunda tapetata cu folie de plastic, insiropam, adaugam jumatate din crema, punem a doua foaie de blat, insiropam si adaugam a doua parte de crema, acoperim cu a treia foaie si o insiropam si pe aceasta.
  11. Dam la rece pentru doua ore, il scoatem si il ornam cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.