Mod de preparare Tort cu mousse de piersici.

  1. Blat:
    -se separa ouale.
  2. Albusurile se bat cu zahar,pana cand acesta nu se mai simte.
  3. Se adauga praful de sare,margarina si la sfarsit faina.
  4. Mestecam cu lingura de jos in sus.
  5. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara si se toarna aluatul.
  6. Se coace pana se rumeneste usor deasupra.
  7. Se lasa la racit.
  8. Se taie blatul in trei.
  9. Se insiropeaza cu zeama de la compotul de piersici.
  10. Mousse de piersici:
    -piersicile se pun la scurs.
  11. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta.
  12. -se pun ouale si zaharul intr-un castron.
  13. Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul,apoi se pun pe baie de aburi.
  14. -intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider.
  15. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.
  16. -se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase.
  17. Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc.
  18. Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.
  19. Se adauga si esenta.
  20. Se lasa putin la racit.
  21. -se adauga piureul de piersici in frisca.
  22. Crema racita se adauga si ea in frisca.
  23. -se tapeteaza forma cu folie alimentara din plastic.
  24. Se pune blat insiropat, crema,blat,crema si deasupra blat.
  25. Se orneaza cu frisca si capsuni.
  26. Se da la rece cateva ore inainte de servire.