Mod de preparare Tort cu nuca si ciocolata

  1. Pentru blat: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si apa si batem mereu pana obtinem o bezea lucioasa.
  2. Faina o amestecam cu nuca macinata si cu praful de copt.
  3. Adaugam treptat galbenusurile si mixam bine.
  4. Adaugam apoi cate o lingura din amestecul de faina si amestecam peste cap cu o lingura de lemn.
  5. Turnam compozitia intr-o tava mai mare si coacem 15 minute la foc potrivit.
  6. Biscuitele il preparam astfel: Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, mixam bine pana acesta se topeste.
  7. La fel amestecam nuca macinata cu faina si o adaugam treptat.
  8. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20 de minute la foc mic.
  9. Crema: Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacao, adaugam treptat laptele si punem totul la foc mic amestecand mereu. Se va ingrosa ca o budinca in cateva minute.
  10. Luam compozitia de pe foc si lasam sa se raceasca.
  11. Margarina o mixam putin, apoi adaugam putin cate putin din crema racita bine. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si ciocolata rasa.
  12. Pentru sirop punem apa sa fiarba cu zaharul si cand da cateva clocote adaugam esenta de rom.
  13. Taiem blatul in doua si il insiropam. Punem blat, crema, blat de biscuite, crema, blat.
  14. La sfarsit imbracam in frisca si ornam.