Mod de preparare Tort cu nuca si pere

Preparare blat:

  1. Albusurile le batem impreuna cu apa.
  2. Adaugam zaharul si apoi galbenusurile, continuam sa batem pana se topeste zaharul.
  3. Adaugam faina pe rand cate o lingura, nucile si praful de copt amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
  4. Coacem un blat intr-o forma rotunda.

Preparare crema:

  1. Crema o preparam din budinca si lapte, zahar, adaugam si margarina cat crema este pe foc si amestecam pana la topirea acesteia.
  2. Perele cu coaja le fierbem 2-3 min in apa cu zahar si scortisoara.

Asamblare si decorare:

  1. Blatul se taie in doua.
  2. Asezam cercul detasbil de la forma de tort si de jur imprejurul peretilor pe interior asezam felii de pere.
  3. Asezam pe platou, in interiorul cercului o felie de blat, o insiropam, apoi punem jumatate din crema calda.
  4. Punem a doua foaie de tort, o insiropam si pe aceasta si apoi restul de crema.
  5. Decoram dupa preferinta.
  6. Lasam la rece cateva ore apoi desprindem peretele detasabil al formei.