Mod de preparare Tort cu nuci si ciocolata

  1. Se macina miezul de nuca si stafidele se pun la hidratat in rom si cognac.
  2. Se separa galbenusurile de albusuri.
  3. Margarina se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei.
  4. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar.
  5. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare.
  6. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie.
  7. Se freaca bine margarina, se adauga la galbenusuri si se amesteca in continuare.
  8. Se toarna peste compozitie ciocolata topita.
  9. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori.
  10. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare.
  11. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia.
  12. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute.
  13. Cand este gata se lasa sa se raceasca.
  14. Se mixeaza fiecare plic de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni.
  15. Blatul este foarte moale si pufos si nu necesita insiropare.
  16. Se taie blatul racit in trei.
  17. Se opreste un sfert din crema de ciocolata pentru ornat.
  18. Se pune prima crema de vanilie pe blatul de jos, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, peste el se pune crema de ciocolata si deasupra ultimul blat.
  19. Se imbraca tortul in putina crema si cu restul se orneaza.
  20. Se decoreaza cu ciocolata razuita si cacaoa.