Mod de preparare Tort cu portocale si capsuni

Preparare blat:

  1. Se freaca bine ouale intregi cu zaharul pana devin spuma
  2. Se coace intr-o forma de tort tapetata cu hartie unsa in cuptorul incins, timp de 20-25 minute.
  3. Se scoate forma din cuptor si se lasa blatul in forma la racit.

Preparare umplutura:

  1.  Capsunile se pun din timp la macerat in siropul cu rom (preparat din 100 g zahar, 50 ml apa, 2 linguri rom);
  2.  Dupa o ora, se scot cu paleta din acest sirop si se amestecaa cu frisca si zaharul vanilat.

Asamblare si decorare:

  1. Blatul racit se taie in doua pe orizontala.
  2. Cu o parte din siropul ramas de la macerarea fructelor se insiropeaza prima jumatate din blat.
  3. Pe el se aseaza o parte din frisca cu capsuni.
  4. Citricele se vor spala si curata.
  5. Se desfac in felii, se taie cuburi si se aseaza peste frisca.
  6. Se pastreaza cateva felii intregi de mandarine, si portocale pentru ornare;
  7. Se pune deasupra si al doilea blat, se insiropeaza si acesta si se imbraca tortul cu restul de frisca.
  8. Se orneaza cu capsuni proaspete.
  9. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore, inainte de a fi servit.