Mod de preparare Tort cu prune

  1. Foile dezghetate se taie in cercuri si se impart in doua parti ce vor fi coapte separat cca 25 min si vor fi lasate sa se raceasca.
  2. Din zahar, Rama si faina de la aluat se face o coca ce se da la rece.
  3. Se scurg prunele, incalzim sucul si completam cu apa pana la 250 ml ca sa amestecam cu praful de budinca, peste care o sa adaugam prunele si scortisoara.
  4. La 1 cm spre exterior de marginea primului blat punem un inel de tort si punem amestecul de budinca.
  5. Gelatina se inmoaie in iaurt, frisca se bate, branza se amesteca cu iaurtul, esente si frisca.
  6. Jumatate punem peste budinca iar cealalta jumatate peste al doilea blat si se lasa ca frigider cca 4 ore.
  7. Aluatul se intinde si se coace in aceeasi forma cca 8 min, se raceste si se taie bucati cu care va fi ornat tortul.
  8. Stropim cu suc de prune aluatul si ornam cu nuci, frisca si prune.