Mod de preparare Tort cu struguri verzi

Blat:

  1. Margarina se topeste usor.
  2. Galbenusurile se bat cu doua linguri de zahar, pana se albesc, apoi adaugam margarina topita si usor racita.
  3. Albusurile se bat spuma tare, se adauga doua linguri de zahar si se bat pana se intaresc bine.
  4. Peste albusuri adaugam galbenusurile cu margarina, faina si praful de copt.
  5. Amestecam usor, sa nu se lase albusurile.
  6. Ungem cu margarina si tapetam cu faina, o forma rotunda de tort.
  7. Rasturnam usor compozitia de blat si coacem la cuptorul preincalzit, cam 10 minute, avand grija ca blatul sa ramana alb.
  8. Testam cu scobitoarea: daca iese curata dupa ce am infipt-o in blat,blatul este copt!
  9. Dupa coacere lasam blatul in forma, sa se raceasca.

Crema:

  1. Frisca se bate bine pana se intareste.
  2. Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
  3. Apa si restul de zahar se pune la fiert si in momentul cand fierbe,se adauga praful de budinca dizolvat.
  4. Se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase,iar cand incepe sa se intareasca se ia de pe foc si se raceste.
  5. Dupa racire, crema de budinca se amesteca usor cu frisca si gelatina dizolvata in apa calduta si boabele de struguri curatate de pe ciorchine.

Jelee:

  1. Praful de jelee se amesteca cu 2 linguri de zahar,o picatura de colorant si o lingura de apa.
  2. Apa si restul de zahar se fierb,se adauga praful de jelee cand apa incepe sa clocoteasca si fierbem pana zaharul se topeste.
  3. Amestecam bine cu un tel.
  4. Jelee-ul se toarna peste crema caldut.

Asamblare:

  1. Peste blatul din forma,rasturnam crema cu boabele de struguri si nivelam.
  2. Lasam la frigider sa se intareasca 30 de minute.
  3. Peste crema se aseaza boabele de struguri,iar peste boabe se toarna inca caldut jelee-ul.
  4. Se misca usor forma de tort,ca jelee-ul sa se intinda cat mai bine printre boabele de struguri,apoi se introduce la frigider aproape o ora,pana se intareste jelee-ul.
  5. Dupa intarire se taie felii.