Mod de preparare Tort cu trandafiri

  1. Albusurile impreuna cu apa si praful de copt se bat spuma. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana cand acesta se topeste. Adaugam apoi si galbenusurile, mai batem pana se incorporeaza bine.
  2. Incorporam faina si cacaua amestecand usor.
  3. Blatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 30-35 min.
  4. La fel se pregatesc si blatul cu nuca si cel galben.
  5. Din blatul cu nuca am copt intr-o forma de savarina mare cosuletul de care aveam nevoie si un blat identic ca marime cu celelate dreptunghiulare.
  6. Pentru cosulet am avut apoi nevoie doar din jumatate din forma coapta, deoarece am vrut un cos rasturnat din care sa curga trandafirii.
  7. Budinca, zaharul si laptele se fierb, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Cand este rece se mixeaza impreuna cu frisca pana obtinem o crema spumoasa. Am incorporat si fructele de padure decongelate.
  8. Frisca se pune la foc mic impreuna cu ciocolata maruntita si se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste. Se lasa la rece 5-6 ore cel putin apoi se mixeaza.
  9. Am asezat blatul de cacao pe platoul potrivit, l-am insiropat, se intinde un strat uniform de crema, urmeaza blatul galben, crema, blatul cu vin, crema si la final blatul cu nuca. Fiecare blat a fost insiropat la randul lui.
  10. Deasupra se intinde uniform un start de ganache alb, pe marginea tortului am realizat o impletitura de cos alb si cacao. Jumatatea de blat copt pentru cosulet l-am insiropat putin, apoi l-am fixat pe un colt din tort. Am realizat aceeasi impletitura bicolora.