Mod de preparare Tort cu vin si nuca

  • Blat cu vin: Mierea se amesteca cu cacaua si zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul. Adaugam amestecul de miere si apoi adaugam vinul.
  • Dupa ce se omogenizeaza bine adaugam bomboanele de ciocolata rupte in bucati si apoi faina amestecand pana se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza usor in compozitia cu vin. Se pune in forma de copt rotunda si se coace 60 min dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
  • Blat de nuca: Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si batem pana cand se topeste, apoi se adauga galbenusurile si putin colorant galben. Incorporam nuca, faina si praful de copt.(am folosit colorant pentru a evidentia mai bine blaturile)
  • Compozitia se coace in forma de aceeasi marime ca si blatul cu vin. Dupa coacere se scoate din forma si se lasa la rece. Ambele blaturi se taie apoi pe jumatate pentru a avea cate doua foi din fiecare.
  • Crema: Cele 4 plicuri de crema se pun intr-un bol mai mare, se adauga 8 linguri de zahar pudra si 1 l de lapte. Se mixeaza pana avem o crema spumoasa. Pregatim un sirop din apa cu zahar si esenta de cafea .
  • Asezam pe platou un blat de cacao pe care il insiropam, intindem un strat uniform de crema,apoi un blat de nuca, il insiropam dar mai putin deoarece acesta este mai pufos.Iar un strat de crema si apoi blatul de cacao, crema si blatul de nuca la final. Se lasa la rece 2-3 ore.
  • Ciocolata se topeste si se amesteca cu frisca.Turnam ciocolata peste tort si apoi decoram cu crema de cafea,am asezat pe margine niste trandafirasi de napolitana si la mijloc cateva decoruri din ciocolata alba facute de mine.