Mod de preparare Tort cu visine din compot

  1. Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma tare, apoi se pune zaharul cu zaharul vanilat si se bate bine.
  2. Se bat galbenusurile cu uleiul, si apoi se amesteca cu albusurile.
  3. Faina se amesteca cu cacaua si cu praful de copt si se adauga in compozitie.
  4. Se unge o forma de tort cu margarina si se tapeteaza cu hartie de copt apoi se toarna compozitia si se da la cuptor.
  5. Intre timp se pregateste gelatina, intocmai ca pe plic, se scot visinele din compot, iar siropul se incalzeste si se pune gelatina in el.
  6. Se bate frisca impreuna cu intaritorul de frisca.
  7. Cand blatul s-a racit se taie in trei parti egale.
  8. Se pune pe un platou prima parte de blat, se insiropeaza cu siropul amestecat cu gelatina, se unge cu dulceata, se pun din loc in loc visine, apoi se acopera cu un strat de frisca.
  9. Se pune a doua parte de blat si se procedeaza la fel ca la primul, iar apoi ultima parte de tort, care se insiropeaza la randul ei si se unge cu dulceata.
  10. Se acopera tortul cu frisca si se orneaza cu fructele.