Mod de preparare Tort cu visine si vanilie

  1. Se bat albusurile si apa spuma tare, se adauga zaharul si continuam din nou sa mixam pina cand stau iar tari.
  2. Se adauga apoi galbenusurile si dupa ce le incorporam, urmeaza faina, praful de copt si coaja de portocala.
  3. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace cam 20min la 185 grade.
  4. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in jumatate.
  5. Amidonul se amesteca cu 4 linguri de suc de compot iar restul se pune la fiert.
  6. Cand incepe sa clocoteasca adaugam amidonul si amestecam 2 minute apoi adaugam visinele si fierbem pina cand compozitia arata ca o budinca.
  7. Se lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste jumatate din blatul in jurul caruia am pus inelul de tort.
  8. Deasupra punem capacul si apasam usor, dam apoi la racit.
  9. Punem gelatina la inmuiat in apa rece si amestecam smantana groasa cu 5 linguri zahar pudra si lichiorul amaretto.
  10. Se amesteca gelatina stoarsa cu cateva linguri din crema de smantana, apoi se adauga la restul cremei.
  11. Apoi am dat la rece pina cand aceasta a inceput sa se intareasca.