Mod de preparare Tort cu wiskey

  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180 de grade si se unge o forma pentru tort cu margarina iar apoi se tapeteaza cu faina.
  2. Se pun 50 ml de whiskey intr-o cratita si puneti-o sa fiarba la foc mic pana in momentul in care ramane jumatate din cantitatea initiala.
  3. Se combina ciocolata amaruie impreuna cu cafea concentrata gata preparata, calda inca, se adauga si alcoolul incalzit si se pun toate intr-o craticioara metalica.
  4. Se pune amestecul pe baie de aburi si se amesteca in continuu pana in momentul in care se obtine o compozitie cremoasa.
  5. Se da craticioara deoparte iar separat se piseaza migdalele prajite si se amesteca cu 2 linguri de faina.
  6. Intr-un vas separat se amesteca 6 linguri de zahar vanilat cu 120 g margarina si se freaca cu ajutorul unui mixer pana in momentul in care se topeste zaharul si se obtine o pasta fina si pufoasa.
  7. Se ia un alt bol in care se bat bine galbenusurile de la cele 3 oua impreuna cu praful de sare.
  8. Peste galbenusuri se adauga amestecul de ciocolata iar apoi migdalele pisate.
  9. Separat se bat spuma cele 3 albusuri iar la final se adauga lingurita ramasa de zahar vanilat si se continua sa se bata pana in momentul in care telul sta drept in spuma.
  10. Se pune spuma de albusuri in amestecul preparat anterior iar la final se adauga si restul de faina, treptat.
  11. Se amesteca totul foarte bine, pana se obtine un aluat compact care se pune in forma de tort preparata de la inceput.
  12. Se da tava de tort in cuptor si se lasa aproximativ 40 de minute sau pana in momentul in care trece testul scobitorii.
  13. Cand a trecut testul, se scoate tava din cuptor si se lasa 5 minute sa se racoreasca.
  14. Se indeparteaza apoi laturile tavii si se scoate blatul pe o planseta de lemn.