Mod de preparare Tort curcubeu

  1. Pentru blat se bat ouale cu zaharul energic pana cand se obtine o spuma albicioasa.
  2. Ulterior se adauga faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta de rom.
  3. Se amesteca toate ingredientele foarte bine, de sus in jos.
  4. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se rastoarna aluatul si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
  5. Pentru crema se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu.
  6. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.
  7. Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma.
  8. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema.
  9. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.
  10. Blatul se taie in 2 si se umple cu crema.
  11. Deasupra se orneaza tot cu crema si, dupa preferintele fiecaruia, cu frisca, bombonele, jeleuri etc.