Mod de preparare Tort Dana

  1. Faramitezi piscoturile si le amesteci cu margarina Rama topita.
  2. Amestecul il pui intr-o forma speciala de tort unsa cu margarina. Pui forma la rece aproximativ 2 ore.
  3. In acest timp pregatesti crema: fierbi gutuile taiate in apa cu zahar, le lasi sa se raceasca intr-o strecuratoare, apoi le faci un piure pe care il stropesti cu zeama de lamaie.
  4. Inmoi gelatina in apa rece, apoi amesteci gelatina dizolvata cu suc de lamaie si 1/2 din piureul de gutui.
  5. Freci iaurtul cu branza si zaharul, adaugi piureul de gutui cu gelatina si dai la rece pentru 1/2 ora.
  6. Bati spuma 200 ml frisca cu albusurile si adaugi totul in crema.
  7. Torni apoi crema obtinuta peste blatul din forma, intepi cu furculita, apoi intinzi piureul de gutui ramas.
  8. Ornezi tortul cu frisca si nuca pisata.