Mod de preparare Tort de alune

  1. Se bat galbenusurile cu 60 gr din zahar cu 30 ml apa si un praf de sare.
  2. Separat se bat albusurile spuma, la care se adauga restul de zahar.
  3. Apoi se amesteca galbenusurile cu faina si alunele macinate.
  4. Se incorporeaza albusurile si se toarna compozitia intr-o forma unsa si imbracata in hartie de copt.
  5. Se coace la foc potrivit.
  6. Dupa ce s-a racit se taie in 3 si se insiropeaza foile cu siropul facut din zaharul fiert in apa cu coaja de lamaie si coniacul.
  7. Se umplu foile cu crema care se prepara astfel:Se amesteca nucile macinate cu zaharul pudra, vanilia si margarinaa Rama, pana se formeaza o crema uniforma.
  8. Se imbraca tortul in crema si deasupra se presara cateva alune macinate.
  9. Se lasa 2 ore la rece dupa care se poate servi.