Mod de preparare Tort de ananas

  1. Se scurge ananasul si se pastreaza zeama.
  2. Se incing 20 g Rama Maestro intr-o oala mica, se adauga 2 lingurite zeama de ananas si zaharul brun, apoi se amesteca pana cand se topeste zaharul.
  3. Se toarna siropul obtinut intr-o forma de placinta americana si se pun rondelele de ananas deasupra.
  4. In centrul rondelelor se presara cocosul ras.
  5. Se bat bine margarina ramasa cu zaharul, pana se obtine o crema, apoi se inglobeaza si oul.
  6. Se amesteca faina cu praful de copt, ghimbirul si zaharul vanilat, apoi se adauga crema, alternant cu laptele.
  7. Se intinde cu grija blatul peste rondelele de ananas.
  8. Se baga forma in cuptorul rece, la 180 de grade si se coace circa 45 de minute.
  9. Dupa ce tortul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa stea in forma 20 de minute.
  10. Se rastoarna din forma apoi pe un platou si se lasa la racit.