Mod de preparare Tort de cacao dana

Blat: 

  1. Se freaca o jumatate de ora 5 galbenusuri cu zaharul pudra, apoi se adauga faina, cacaua si albusurile batute spuma.
  2. Se unge forma, iar pe fundul ei se pune o hirtie alba, care se unge si ea.
  3. Se coace la foc potrivit cca trei sferturi de ora.
  4. Dupa ce s-a racit, se taie in doua sau in trei si se unge cu crema.

Crema: 

  1. Se taie margarina Rama Maestro in bucati si se lasa la temperatura camerei pina fierb ca un sirop gros cele 150 g de zahar si 4 linguri de cacao intr-un pahar si jumatate cu apa.
  2. Margarina Rama Maestrose freaca spuma.
  3. Se toarna cite o lingurita din siropul de cacao racit.
  4. Se freaca mereu pina se incorporeaza tot siropul.
  5. Aceasta operatie se face in timp ce se coace blatul.
  6. Crema rezultata se imparte in doua sau trei parti, dupa cum taiem baltul, si se aseaza cu cutitul.
  7. O parte se pastreaza pentru a imbraca tortul.
  8. Tortul se garniseste cu frisca sau fructe glasate.