Mod de preparare Tort de caise cu nuci si migdale

  1. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
  2. Se separa ouale.
  3. Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja rasa de la o portocala.
  4. Se bat albusurile si se adauga la compozitia de galbenusuri; se adauga apoi pesmet si nuci.
  5. Se coace aluatul intr-o forma de tort cca. 30 min.
  6. Daca blatul se desprinde marginile formei, el este copt.
  7. Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma.
  8. Apoi se scoate si se taie pe 2 niveluri.
  9. Se da in fiert laptele.
  10. Se bat galbenusurile cu zahar si se inglobeaza laptele.
  11. Compozitia se bate in bain-marie pana ce se ingroasa; se dizolva gelatina.
  12. Se inglobeaza migdalele macinate si lichiorul.
  13. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.
  14. Se unge blatul inferior cu 1/3 din cantitatea de crema.
  15. Se lasa sa se scurga caisele si se pun cateva deoparte; restul se aseaza pe crema.
  16. Se aseaza deasupra 1/3 din crema si blatul superior; acesta se acopera cu restul de crema si se da tortul la rece 3 ore.
  17. Tortul se acopera cu frisca.
  18. Se orneaza cu restul de jumatati de caise si cu nuci caramelizate.