Mod de preparare Tort de capsuni

  1. Se amesteca faina cu zaharul, un praf de sare si zahar vanilat.
  2. Se adauga uleiul si iaurtul, apoi se framanta rapid, se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece 30 de minute.
  3. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.
  4. Se intinde aluatul sub forma unei foi rotunde, subtiri, iar cu ea se captuseste o forma pentru tort.
  5. Se inteapa aluatul cu o furculita, se rasfrange pentru a forma o margine.
  6. Se coace la cuptor 25 de minute pana devine auriu apoi se da la racit.
  7. Se spala capsunile, jumatate din cantitate se amesteca cu mixerul cu zaharul, se lasa gelatina in apa rece 5 minute, se preseaza, apoi se da in clocot intr-un vas cu sucul de la 1/2 lamaie.
  8. Se adauga lingura cu lingura pireul de capsuni peste gelatina, se ia de pe foc, se amesteca si se lasa la racit pana devine caldut, se toarna peste aluat.
  9. Se aseaza deasupra capsunile intregi, se cojeste lamaia sub forma de spirala si se seaza peste tort, deasupra se cerne zahar pudra.