Mod de preparare Tort de capsuni cu vanilie

  1. Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu hartie de copt.
  2. Se amesteca margarina Rama Maestro cu nuci macinate si zahar.
  3. Apoi se inglobeaza faina.
  4. Se aseaza compozitia in forma si se coace la cuptor circa 25 minute, avand grija sa se rumeneasca.
  5. Apoi blatul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
  6. Se inmoaie gelatina in apa rece.
  7. Se taie blatul in 3 nivele.
  8. Se spala capsunile si se lasa sa se scurga.
  9. Jumatate din cantitatea de fructe se paseaza cu restul de zahar.
  10. Cealalta jumatate de capsuni se pune deoparte.
  11. Gelatina dizolvata se amesteca cu 3 linguri din piureul de capsuni, apoi se inglobeaza in intreg piureul.
  12. Se bat 500 ml frisca.
  13. Cand piureul de capsuni incepe sa se intareasca, se inglobeaza jumatate din cantitatea de frisca batuta.
  14. Se repartizeaza pe blatul de jos capsunile puse deoparte si se acopera cu frisca.
  15. Deasupra se aseaza al doilea blat si crema de capsuni si pe urma al trilea blat.
  16. Tortul se da la frigider 2 ore.
  17. Se bat 350 ml frisca impreuna cu praful intaritor.
  18. Se acopera tortul cu frisca.
  19. Se decoreaza cu rozete de frisca, migdale prajite si felii de capsuni.