Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudura pana se obtine o pasta albicioasa spumoasa. 
  2. Cacaua impreuna cu faina se incorporeaza in crema de oua.
  3. Se bat albusurile spuma care se incorporeaza in compozitie amestecand de sus in jos. 
  4. Se tapeteaza tava cu unt si faina (sau hartie de copt) se da la cuptor la foc iute 10 minute.
  5. Se face apoi focul potrivit si se coace inca 35 de minute. Se lasa pana se raceste apoi se taie in 2-3 blaturi care se stropesc cu lichior de fructe si se intinde crema intre ele.
  6. Preparare crema: Se amesteca cacaua cu zaharul se desface cu putin lapte si apoi se toarna toata cantitatea. 
  7. Se pune la fiert amestecand mereu pana se ingroasa si apoi se lasa la racit. Frecam untul spuma adaugand lingurita de ness si apoi treptat crema de cacaua.
  8. Jumatate de ciocolata se taie bucati si se amesteca in crema. 
  9. Crema se pune intr-e blaturi,deasupra si pe margini. Restul de ciocolata se presara rasa peste tort.
  10. Se poate decora cu ce doriti.