Mod de preparare Tort de ciocolata

Blat 1: 

  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu margarina,cacaua,vaniliile,ciocolata rasa si apa minerala.
  2. In aceasta compozitie se adauga albusurile batute spuma si se aduaga faina amestecata cu praful de copt.
  3. Se coace blatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt,la foc potrivit,timp de 25-30 de minute.
  4. Blatul se insiropeaza cu un pahar de cafea indulcita cu vanilie.

Crema: 

  1. 2 pachete de margarina se spumeaza bine, 5 galbenusuri se freaca pe aburi cu 200 g zahar pana se obtine o crema groasa.
  2. Dupa ce crema s-a racit se amesteca cu margarina si se imparte in 2 parti egale.
  3. Intr-o parte se pun 2 linguri de finetti si un pahar de nuci prajite si taiate sau alune,iar in cealalta parte 2 plicuri de ness.

Blat 2: 

  1. Din cele 5 albusuri ramase de la crema se mai poate face un blat cu 200 g nuca macinata si 2 linguri de faina si o esenta de rom, iar acest blat se poate pune la mijloc.
  2. Blatul 1 se taie in doua,blatul 2 se pune la mijloc,iar cremele se pot pune dupa preferinta.
  3. Tortul se imbraca cu crema sau cu ciocolata de menaj si se orneaza dupa preferinta.