Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Blatul: se freaca spumos 8 galbenusuri cu 140 gr de zahar.
  2. Se adauga 2 linguri de sirop de zahar fiert cu putina cacao.
  3. Apoi adaugam 140 gr nuci macinate si o lingura de pesmet.
  4. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma.
  5. aceasta compozitie se toarna in forma rotunda de tort si se coace la foc potrivit.
  6. Cand s-a racit se imparte in 3 parti.
  7. Crema: Intr-un castron se freaca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar.
  8. Se adauga 150 ml lapte si se fierbe pana se ingroase, amestecand continuu.
  9. Se adauga apoi 3 linguri de cacao.
  10. Se ia de pe foc si cand s-a racit se adauga 120 gr margarina Rama.
  11. Se omogenizeaza cu ajutorul unui blender.
  12. Blaturile se insiropeaza cu cu un sirop de zahar cu rom sau visinata.
  13. se ung pe rand blaturile si se imbraca tortul cu crema de ciocolata.