Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Albusurile le separam de galbenusuri si le batem cu un praf de sare pana devine o spuma tare care sta pe castron daca-l intoarcem. Adaugam treptat zaharul continuand mixarea pana se dizolva zaharul si rezulta o spuma tare si lucioasa ca la bezele apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si uleiul in fir ca la maioneza. La urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si cernuta.
  2. Acest aluat il punem in tava detasabila pe care inainte am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.
  3. Se coace la foc potrivit aproximativ 25-30 min. Foarte important, in primele 15 min nu deschideti usa cuptorului pt a lasa blatul sa creasca. e
  4. Cele 5 ciocolati le rupem bucatele si le punem la topit cu 500 ml frisca pe abur. racim aceasta crema si o dam la frigider 2-3 ore.
  5. Blaturile racite le taiem in 3 felii egale. Preparam un sirop si--l punem pe foc sa fiarba putin pana se topeste tot zaharul.
  6. Frisca ramasa (200 ml ) o mixam spuma. Scoatem crema din frigider si o mixam cu robotul dupa care adaugam frisca batuta si mixam bine. Asamblam tortul 1 foaie blat insiropat, 1 strat crema. Lasam crema pt a unge tortul roata.
  7. 1\2 kg de rollo din napolitane umplute le lipim cu grija pe marginile tortului. Legam cu o ata pt a le fixa.
  8. Preparam o glazura din ciocolata alba topita cu 100 ml frisca lichida pe care o turnam in fir pe mijlocul tortului lasand-o sa se aseze intr-un strat egal. Atentie, nu turnati ciocolata fierbinte pe crema pt ca se va amesteca. Lasati glazura putin la racorit.
  9. Pentru decor am pus trandafiri rosii din fondant iar pe margine am legat o fundita eleganta din organza. Este un tort destul de usor de facut, extrem de gustos si elegant.