Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Înainte de a ne apuca de compoziţie, se încinge cuptorul la 170 grade.
  2. Pregătim apoi vasul in care urmeaza sa coacem blatul, tapetam cu hartie de copt (pergament) si ungem cu ulei.
  3. Ne apucam de compozitia de blat.
  4. Separam albuşurile de gălbenuşuri.
  5. Pregătim mai întâi gălbenuşurile.
  6. Acestea se freacă cu 100 g de zahar, 2 lg, Rama Maestro si un vârf de sare pana când se topeşte zaharul, apoi se adaugă o lingura de apa si una de ulei si se omogenizează bine.
  7. Se lasa deoparte.
  8. Separat, intr-un alt vas mai înalt batem albuşurile spuma (ca la bezea).
  9. Adăugam 60 g de zahar in ploaie pana când spuma se mai intareste.
  10. Turnam compoziţia de bezea peste compoziţia de gălbenuşuri.
  11. Făina cernută se amestecă cu praful de copt (si daca dorim sa facem un blat de cacao, putem adauga si cacao in faina), apoi se incorporează uşor cu o lingura de lemn peste albuşuri si gălbenuşuri.
  12. Amestecam cat mai uşor, de jos in sus, apoi turnăm amestecul in forma de tort.
  13. Nivelam cu o lingura de la mijloc spre margini, ca sa nu creasca bombat, apoi bagam blatul in cuptorul preîncălzit (la mijloc)si lasam sa se coaca timp de 40-50 minute.
  14. Atenţie, in primele 25 de minute nu se deschide uşa cuptorului, pentru a nu se lăsa compoziţia! Este gata când s-a rumenit uşor deasupra.
  15. Scoatem din forma blatul, îndepărtam hârtia pergament si lăsăm să se răcească.
  16. Crema e foarte usor de facut, urmand pasii de pe ambalaj.
  17. Putem folosi orice fel de crema, nu neaparat de ciocolata.
  18. Eu am adaugat in crema si 2 linguri de Rama Maestro ca sa iasa mai gustoasa si mai pufoasa.
  19. Pentru insiropat eu folosesc cola ca e mai aromat sau puteti face un sirop de apa, zahar, esenta rom, coaja rasa de portocala.
  20. Trecem la asmblatul tortului.
  21. Primul blat se taie in trei parti egale.
  22. Partea de sus se pune la baza, apoi se insiropeaza cu grija pe toata suprafata, dupa care se aplica primul strat de crema, apoi se aseaza deasupra a 2 a felie de blat, iar se insiropeaza, se intinde iar un strat de crema si se pune deasupra ultimul blat.
  23. Se imbraca tortul intr-un strat de crema uniform si se orneaza dupa bunul plac al gospodinei.