Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se mixeaza si incet se incorporeaza apa.
  2. Separat amestecam faina, nuca sarea, praful de copt si cacaua. Amestecul de faina se adauga peste galbenusurile mixate si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.
  3. Separat de mixeaza albusurile pana se intaresc apoi se amesteca cu amestecul de galbenusuri si faina.
  4. Se tapeteaza forma cu faina si Rama Maestro apoi se toarna compozitia si se pune in cuptorul preincalzit cam 30 de minute. Se scoate blatul si se lasa la racit. Apoi se taie in trei.
  5. Se insiropeaza dupa gust, eu am preferat copotul de visine pentru ca nu este foarte dulce ca sa fie un usor contrast dat fiind ca ciocolata este dulce.
  6. Ciocolata alba se rupe bucati mici si se pune intr-un vas cu putina frisca apoi se pune la topit la baigne-marie. Dupa ce s-a topit se lasa la racit si se mixeaza frisca pana se intareste dupa care se incorporeaza ciocolata topita.
  7. Se amesteca bine si apoi se intinde peste primul strat de blat, se adauga al doilea strat se insiropeaza si el se adauga iar crema de ciocolata alba si ultimul strat de blat. Se insiropeaza si el.
  8. Pentru decor se rupe bucati ciocolata neagra si se pune intr-un vas impreuna cu putina frisca lichida apoi se pune la topit la Bain Marie.
  9. Dupa ce s-a topit se lasa la racit si se mixeaza frisca pana se intareste dupa care se incorporeaza ciocolata topita.
  10. Din crema obtinuta se fac trandafiri pe suprafata superioara a blatului. Pe laterale se imbraca in tablite de ciocolata (se gasesc la cofetarie) si se leaga cu o panglica. Pofta buna.