Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat albusurile cu zaharul vanilat (50 gr.zahar vanilat), se mixeaza pana se face o spuma tare.
  2. Apoi adaugam galbenusurile si mixam; adaugam ciocolata topita impreuna cu Rama Maestro si zaharul (se topesc intr-un vas pe o baie de abur) si la final adaugam praful de copt stins cu otet de mere si faina de grau si mixam pana vom obtine o pasta omogenizata.
  3. Ungem forma de tort cu Rama Maestro, o tapetam apoi cu faina si turnam compozitia in tava, dam tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul gata incalzit.
  4. Dupa ce scoatem blatul de la cuptor punem intr-o cana de metal ciocolata pentru glazura si bagam cana in cuptor si lasam sa se topeasca ciocolata (se topeste foarte bine si nu se lipeste da cana).
  5. Cand blatul s-a racit, il taiem in doua si insiropam bucata de blat cu sirop de la compot de caise sau orice fel de sirop avem in casa.
  6. Punem gemul de caise amestecat cu lichior, punem capacul de blat si insiropam iarasi, apoi turnam ciocolata peste blat si intindem bine ciocolata.
  7. Peste ciocolata vom pune alune sfaramate. Dam apoi tortul la frigider.