Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Se seapara ouale,albusurile se bat, cu praful de sare,spuma tare,sa stea mot, se pune zaharul ,putin cate putin,se bate in continuare,se adauga galbenusurile,faina si esenta.
  2. Se pune compozitia intr-o tava rotunda ,de 26 cm.
  3. unsa cu ulei si tapetata cu faina,se coace pana trece testul cu scobitoarea.
  4. Se lasa blatul la racit, se taie in trei parti.
  5. Se pune frisca, nebatuta ,pe foc,fara sa o lasam sa fiarba,ciocolata o rupem bucati, cind s-a infierbintat frisca o punem peste ciocolata.
  6. Amestecam bine pina se topeste ciocolata ,o lasam la rece 2 ore,cind este foarte rece, o mixam cu mixerul pina devine spumoasa.
  7. Pe un platou punem o bucata de blat,o insiropam din belsug,punem crema,nivelam ,punem urmatoarea bucata, insiropam bine ,punem crema si capacul blatului,insiropam bine.
  8. Topim ciocolata pe foc cu 3 linguri de lapte,o lasam putin sa se stimpere si o intindem deasupra
    tortului,este foarte bine daca curege si pe margine,frisca o batem si o punem cu un pos pe marginea tortului.
  9. Eu am facut trandafiri din pasta de lapte praf ,acest tort a fost facut pt.
  10. nasa si moase la botezul finutului
    meu,deci au fost doua torturi.