Mod de preparare Tort de ciocolata

  1. Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar.
  2. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile.
  3. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie.
  4. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min.
  5. Dupa care se face testul cu scobitoarea.
  6. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.
  7. Inainte de a prepara crema maragina trebuie sa fie moale( dar nu topita la microunde ) Acesta se amesteca cu zaharu pudra pana ce se obtine o spuma.
  8. Ciocoata se rupe bucati mici apoi se pune la topit pe baie de aburi.
  9. cand s-a mai racit un pic se amesteca cu margarina, cacao si galbenusurile.
  10. sirop: se pune intr-un vas zaharul cu o lingura de apa si se lasa sa se caramelizeze la foc mediu cand prinde o culoare caramel se aauga apa si se lasa sa dea in clocot.
  11. Cand s-a racit se adauga jum.
  12. sticluta de rom.
  13. Blatul se taie in doua.
  14. Primul se insiropeaz si se pune mai mult din jumatatea cantitatii de crema.
  15. Se pune al doilea blat se insiropeaza si se inbraca in restul de crema.
  16. Se orneaza cu ciocolata alba.