Mod de preparare Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blat: 

  1. Topim intr-o cratita margarina Rama Maestro, laptele, zaharul si cacao.
  2. Racim compozitia si apoi adaugam galbenusurile cate unul.
  3. Adaugan faina in ploaie amestecata cu praful de copt.
  4. Batem spuma albusurile si le incorporam in amestecul de cacao care a iesit ca o smantana mai groasa.
  5. Lasam la cuptor cam 45 min - o ora.
  6. Verificam cu scobitoarea.

Crema: 

  1. Am topit pe baie de aburi ciocolata in frisca lichida si am lasat-o la racit.
  2. In timp ce crema se racea am batut spuma margarina Rama Maestro cu plicul de zahar vanilat.
  3. Cand s-a racit ciocolata am turnat-o in fir subtire peste margarina Rama Maestro in timp ce mixam.
  4. Blatul l-am taiat in doua si cand s-a racit si acesta am pus crema de ciocolata alba racita si ea in prealabil.
  5. Pentru blatul de deasupra am facut un ganache din 100 g ciocolata cu lapte si 80-100 ml de frisca lichida.
  6. L-am lasat la racit si apoi l-am pus peste tort.
  7. Am oprit putina crema de ciocolata alba pentru decor si am mai pus cateva alune pisate.