Mod de preparare Tort de ciocolata, cu fructe de padure

  1. Se separa ouale, se bat abusurile apoi se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu lingurile de ulei+un praf de sare. Se adauga faina, galbenusurile si praful de copt (stins - cu putina zeama de lamaine sau otet) peste albusuri + o lingura de cacao. Se toarna tot aluatul intr-o tava rotunda de copt si se baga la foc mediu, in cuptorul incins in prealabil.
  2. Se pune intr-o cratita Rama Maestro Savoare de Unt la topit, se adauga zaharul iar dupa ce se topeste si acesta se incorporeaza cacaoa si laptele. Se lasa la racit.
  3. Se pune apa la fiert cu lamaie si zahar pentru a face siropul.
  4. Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala in 2-3 bucati. Se insiropeaza fiecare bucata si se unge cu crema de cicocolata.
  5. La final se "imbraca" tortul in ciocolata si se decoreaza cu fructele de padure.