Mod de preparare Tort de ciocolata cu lichior de oua

  1. Se incinge cuptorul la 175 de grade.
  2. Ciocolata se topeste pe baie de aburi cu margarina.
  3. Se la sa se racoreasca.
  4. Se separa ouale si albusurile se bat spuma.
  5. Galbenusurile sa spumeaza cu 80 gr zahar, apoi se adauga compozitia de ciocolata rece, urmand albusurile batute spuma,f aina amestecata cu amidonul, migdalele macinate, cafeaua solubila si praful de copt.
  6. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort de 26 cm cu fundul tapetat cu hartie de copt.
  7. Se niveleaza si se coace cca 30 min.
  8. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
  9. Frisca se bate impreuna cu praful intaritor si 1 lingura de zahar.
  10. Se unge blatul cu 2/3 din cantitatea de crema de frisca si se incrusteaza pe margine ciocolata rasa.
  11. Restul de frisca se spriteaza pe tort sub forma de rozete.
  12. In mijloc se toarna lichior de oua.
  13. Se framanta masa de martipan cu zahar pudra si se modeleaza bilute, care se pudreaza cu cacao si se aseaza pe rozetele de frisca.