Mod de preparare Tort de ciocolata ornat cu frisca si cirese

  1. Pregatesti crema asa: amesteci 6 galbenusuri cu 200 g zahar, adaugi 3 linguri cacao si ciocolata trecuta prin razatoare.
  2. Amesteci in continuare pe foc mic pana se omogenizeaza si se ingroasa, apoi dai la rece.
  3. Blatul il pregatesti ca orice pandispan: separi ouale, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si mixezi in continuare. Adaugi galbenusurile frecate cu un praf de sare si uleiul si faina. Amesteci cu o lingura de lemn sau o spatula, de jos in sis si pui amestecul intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si il coci in cuptorul preincalzit.
  4. Freci spuma un pachet de margarina, adaugi 50 g ciocolata menaj taiata bucatele, imparti crema in trei si intinzi pe cele 3 bucati de blat (in 3 straturi).
  5. Peste ultimul strat de crema ornezi cu frisca, si cirese in sirop sau bomboane.