Mod de preparare Tort de ciocolata si frisca

  1. Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi: 8 ouă, 2 linguri de cacao, 6 linguri făină, 8 linguri zahăr, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie, se coace la foc potrivit.
  2. Celălalt blat, din următoarea compoziţie, se împarte în două şi se fac două blaturi: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri făină, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit.
  3. 4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr, 2 linguri cacao, 300 ml lapte, 2 linguri de făină şi se fierb pe foc.
  4. Când începe să se îngroaşe se ia de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj, un plic de zahăr vanilat şi puţin rom.
  5. Rece se amestecă cu 400 gr Rama Maestro.
  6. La asamblare se pune blatul de cacao, jumatate din crema, blatul galben, frisca si visine, iar blat galben, crema de ciocolata si blatul de cacao. 
  7. Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra.