Mod de preparare Tort de cirese cu branza

  1. Se tapeteaza fundul unei forme de tort cu hartia de copt.
  2. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu un facalet.
  3. Se bate bine margarina intr-un bol cu mixerul, apoi se omogenizeaza cu biscuitii sfaramati.
  4. Se intinde amestecul in forma de tort si se netezeste suprafata.
  5. Se lasa la rece timp de o ora, pentru a se intari.
  6. Se freaca lamaia cu o perie, sub un jet de apa fierbinte, apoi se da coaja pe razatoare si se stoarce zeama.
  7. Se amesteca intr-un vas mare crema de branza cu sucul si coaja de lamaie, 1/2 din zahar si migdalele.
  8. Se bate bine smantana cu zaharul ramas si se inglobeaza in crema cu o lingura.
  9. Se intinde amestecul in forma, peste blatul de biscuiti si se lasa la rece 2 ore.
  10. Se scurg ciresele si se pastreaza zeama.
  11. Se pun ciresele pe blat, iar jeleul de tort se prepara conform instructiunilor, in 259 ml de suc de cirese, se lasa la racit, apoi se adauga peste cirese si tortul se mai raceste 2 ore.
  12. Inainte de servire se indeparteaza marginea detasabila a formei de tort si se serveste imediat.