Mod de preparare Tort de clatite

  1. Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta, adaugam un praf de sare si 1 lingurita zahar si o punem in faina sa dospeasca un pic.
  2. Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat, zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
  3. Coacem clatitele fara sa adaugam in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.
  4. Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 600 ml lapte.
  5. Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar, dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea.
  6. Fierbem budincile fiecare separat in 300 ml lapte impreuna cu cate 5 linguri zahar.
  7. Lasam sa raceasca budincile apoi adaugam la fiecare 250 gr Rama maestro si spumam cu mixerul.
  8. Intr-o forma detasabila (dar si intr-un vas rotund putem cladi tortuletul) asezam o clatita peste care punem crema de budinca preparata ca in cele descrise mai sus la umplutura, iar clatita, crema, si terminam cu o clatita.
  9. Ornam cu gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj, adica cele 2 plicuri de tort gelee impreuna cu 4 linguri zahar le dizolvam in 500 ml apa rece.
  10. Punem la fiert si din momentul in care a inceput sa dea in clocot fierbem timp de 1 minut.
  11. Lasam sa raceasca pret de cateva minute dupa care o turnam deasupra tortuletului cladit.
  12. Tortul se pune la rece cam o ora, ornam cu frisca dupa care care putem servi.