Mod de preparare Tort de clatite cu capsuni

Blat: 

  1. Se fac clatitele din 2 oua,lapte si faina.
  2. Am adaugat putin colorant alimentar pentru culoarea roz.
  3. O clatita se face dantelata.
  4. Am lasat-o alba,pentru a iesi in evidenta deasupra jelee-ului.

Crema:

  1. Praful de budinca se dizolva cu zahar si apa si se fierbe,amestecand in ea,pana se ingroase.
  2. Se bate frisca tare,iar 1/2 se amesteca cu crema de budinca.
  3. Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca bine.

Jelee:

  1. Praful de jelee se amesteca bine cu 2-3 linguri zahar tos,2-3 linguri gem capsuni si 4-5 linguri apa.
  2. Se fierbe 1-2 min ,pana se dizolza zaharul.

Asamblare si decor:

  1. Intr-o forma de tort cu perete detasabil, se pune baza din 3 clatite.
  2. Se pune crema de capsuni. Urmeaza celelalte 3 clatite, apoi turnam jelee-ul caldut.
  3. La sfarsit, montam clatita dantelata.
  4. Lasam cateva ore la frigider. Dupa intarirea cremei se scoate peretele formei. 
  5. Se orneaza cu frisca si capsuni.