Mod de preparare Tort de fructe cu piscoturi

  1. Se bat ouale bine, de preferat cu mixerul, pana se obtine o spuma groasa.
  2. Se adauga treptat sarea si zaharul si se bat in continuare pana se topeste tot zaharul.
  3. Apoi se incorporeaza faina, amestecand cu o lingura, foarte lent, pentru a nu scadea spuma.
  4. Se rastoarna compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu ulei si faina si se baga la cuptor.
  5. Pentru ornat, se taie blatul in 2-3 felii circular, si se procedeaza in felul urmator: se insiropeaza primul strat cu un sirop realizat din compot, sau apa cu zahar si lamaie, dupa preferinte, apoi se adauga un strat de budinca (ATENTIE budinca trebuie sa fie calduta deoarece daca se raceste se intareste si nu mai poate fi modelata, intinsa).
  6. Se pot pune bucatele de ananas peste budinca.
  7. Se adauga urmatorul strat si se procedeaza la fel ca mai devreme pana terminati.
  8. Dupa ce se pune ultimul strat, capacul, se imbraca tot tortul in budinca si se lipesc de aceasta, pe margini, piscoturile, asezate vertical, unul langa altul, pana se imbraca tot tortul de jur imprejur.
  9. Deasupra, se aseaza fructele, dupa imaginatia fiecaruia, dupa care se toarna gelatina, tot calduta, aproape fierbinte, cu o lingura.