Mod de preparare Tort de Halloween

  1. Pasul 1

    Bateti albusurile bine pana cand obtineti o compozitie care nu curge. Bateti apoi galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie.

  2. Pasul 2

    Cerneti faina impreuna cu zaharul pudra, praful de copt si praful de sare, apoi adaugati amestecul din galbenusuri si apa fiarta. Amestecati bine si apoi adaugati albusurile amestecand usor cu o lingura metalica.

  3. Pasul 3

    Pregatiti 3 tavi unse cu Rama Maestro si hartie de copt si puneti amestecul de blat in acestea, impartindu-l in mod egal. Amestecati usor aluatul pentru a sparge bulele de aer. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute. Dupa ce s-au copt lasati blaturile sa se racoreasca si atunci cand sunt aproape reci desprindeti-le usor de margini cu ajutorul unui cutit.

  4. Pasul 4

    Pentru prepararea glazurii, mixati bine Rama Maestro Savoare de Unt pana cand capata o consistena cremoasa. Adaugati apoi gemul de caise. Treptat, adaugati zaharul pudra si amestecati in continuu. La final adaugati esenta de vanilie si putin cate putin laptele pentru a avea o consistenta cremoasa.Puneti deoparte cateva linguri de glazura si adaugati colorant alimentar negru. In restul de glazura adaugati colorant alimentar portocaliu.

  5. Pasul 5

    Pentru asamblare si decor:Lipiti impreuna cele 3 blaturi cu glazura portocalie si gemul de caise. Ungeti blatul de deasupra cu glazura portocalie. Puneti glazura de culoare neagra intr-o forma de spritat sau o punga mai groasa la care taiati un colt. Creati cu aceasta o panza de paianjen deasupra. Decorati tortul cu paianjeni.