Mod de preparare Tort de iaurt cu ananas

Preparare blat:

  1. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga ceel trei linguri de apa. Se pun galbenusurile.
  2. Se impreuna faina cu amidonul si praful de copt si se adauga peste ouale batute mai sus.
  3. Se amesteca bine pana la omogenizare. 
  4. Se tapeteaza forma, se toarna blatul si se coace cca 25 minute.
  5. Se rastoarna si se raceste.

Preparare crema:

  1. Se amseteca iaurtul cu zeama de lamaie, cu zaharul si zaharul vanilinat.
  2. Se amesteca gelatina cu doua linguri de iaurt si se toarna la compozitia de iaurt. Se lasa la rece 30 minute.
  3. Se bate frisca si se adauga la crema de iaurt.
  4. Se amesteca bine.
  5. Crema se pune peste blat si se orneaza cu felii de ananas si putina nuca macinata.