Mod de preparare Tort de iaurt cu fructe

  1. Se tapeteaza forma de tort cu hartie si se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  2. Se separa albusurile de galbenusi, se bat albusurile cu 20g zahar.
  3. Se bat galbenusurile cu zaharul ramas si apa calda.
  4. Se amesteca faina cu alunele, apoi se adauga impreuna cu spuma de albus peste galbenusuri si se toarna in forma, se coace timp de 15 minute.
  5. Se scurg fructele si se pastreaza zeama , se amesteca iaurtul cu 80 g miere, sucul si coaja de la lamaie.
  6. Se pregatesc foile de gelatina si se adauga peste iaurt, se bate smantana si se adauga peste iaurt.
  7. Se dau in clocot 50 ml zeama de caise cu mierea ramasa, apoi se toarna incet in forma de tort, se intinde deasupra 1/3 din crema de iaurt si se aseaza un strat de cirese inconjurate de caise.
  8. Se intinde crema ramasa si se lasa tortul 3 ore la frigider.