Mod de preparare Tort de iaurt si coacaze rosii

  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade.
  2. Frecati galbenusul cu 30 g zahar.
  3. Bateti spuma albusurile cu 20 g zahar si zaharul vanilat.
  4. Incorporati albusurile in crema de galbenusuri.
  5. Presarati faina, praful de copt, sarea si amestecati cu grija.
  6. Puneti coca intr-o forma rotunda cu diamentrul de 26 cm unsa cu margarina si coaceti ptr 15 minute.
  7. Spalati si curatati coacazele.
  8. Faceti un piure din 250 g fructe trecandu-le printr-o sita si amestecati cu iaurtul si 75 g zahar.
  9. Inmuiati gelatina alba si adaugati-o peste crema de iaurt.
  10. Dai la rece ptr circa 40 minute.
  11. Bateti frisca spuma si incorporati-o la crema din frigider.
  12. Inchideti inelul ptr torturi in jurul blatului racit si puneti deasupra crema de iaurt si dati la frigider ptr 2 ore.
  13. Ornati cu coacazele ramase.
  14. Amestecati vinul cu sucul de coacaze; inmuiati gelatina rosie si aduagati-o peste vin si suc.
  15. Turnati jeleul obtinut peste fructele de pe tort si dati tortul din nou ptr 2 ore la frigider.
  16. Indepartati inelul si decorati cu fulgii de migdale pe marginea tortului.
  17. Puteti orna si cu frisca si frunzulite de menta.