Mod de preparare Tort de lamaie cu fondant

  1. Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt şi preâncălzeşti cuptorul la 180 C.
  2. Batem albuşurile spumă tare cu zahăr şi sare.
  3. Pui gălbenuşurile unu câte unul, după ce adaugi treptat făina.
  4. Turnăm copoziţia în forma de copt şi băgăm în cuptor pentru 50 de minute.
  5. Batem frişca spumă tare, după ce adăugăm smântâna, zahărul pudră, zeama şi coaja de lămâie.
  6. După adăugarea ingredientelor iarăşi batem o spumă tare din ele.
  7. Băgăm în frigider păna la folosire.
  8. Amestecăm gelatina cu lichidul şi lăsăm la înmuiat aproximativ zece minute.
  9. Până când gelatina se înmoaie, burniţăm zahărul pentu a obţine un fondant uniform.
  10. Punem gelatina la încălzit pe baie de apă, amestecând încet până la dizovare totală.
  11. După ce s-a dizvolat adăugăm mierea şi margarina.
  12. Dacă margarina s-a dizvolat, turnăm lichidul obţinut  pe zahărul pudră şi adăugăm coloranţi sau cacao, frământăm până când obţinem un aluat omogen.
  13. Întindem aluatul şi acoperim tortul deja resemblat.
  14. Tortul astfel obţinut se pune într-un loc rece pana la servire.